25-års jubileum

 
För några helger sen så firade kyrkan 25 år, och det firades stort! Tyvärr var jag väldigt förkyld under den helgen och orkade inte vara med på all firande, men några möten orkade jag med. Tycker så mycket om att man allmänt firar så mycket här i Bolivia. Det är ofta parader, dansuppvisningar och olika arrangemang. Oftast blir vi störda av det allt för höga ljudet på kvällarna när vi vill sova. Men jag tycker ändå att det finns något gott och något att lära sig av att bli bättre på att fira saker och ting!

hembesök

 
Två gånger i veckan gör vi hembesök med Fanica. Vi åker ut till de fattigare delarna av Cochabamba och besöker familjerna vars barn jobbar på kyrkogården under helgerna (och som vi hjälper till med läxhjälp på lördagarna). Vår fantastiska Fanica-ledare Ruth pratar med föräldrarna till barnen bland annat om god barnuppfostran och så delar vi ut mat (mjöl, pasta, olja, socker).

Heldag med Fanica

 
En stor del av vår praktik här i Bolivia är det sociala arbetet "Fanica". Det är en organisation som arbetar förebyggande för barn som är på riskzonen att hamna på gatan. Det är många barn (5-17 år) som jobbar på kyrkogården i staden för att tjäna lite pengar. Vi hjälper till en del med läxhjälp och hembesök till barnens familjer. Och ibland så ordnar Fanica en större dagsutflykt! Vi fick vara med på en sån dag! Det var det lite äldre barnen som hängde med och de fick lektioner om droger och sexualundervisning. Vi ordnade lekar och det fanns även möjlighet att bada och så fick de äta sig mätta. Det var en härlig dag!
 
 

Hur vi bor

Ja, såhär bor vi! Detta är utsikten från våra fönster/utanför dörren. Lägenheten är stor och vi har ofta vänner hos oss, det är väldigt fint! Och ovanför min säng finns det bilder på massa bra människor som jag tycker om att prata om och tänka på! <3

Bröllop i Bolivia

För ett tag sedan blev vi bjudna på ett bröllop. Så roligt! Det fanns en del likheter med svenska bröllop, men en hel del skillnader också! Exempelvis lekte vi "havet stormar", åt med händerna, fick själva gåvor (dricka och popcorn) när vi gav presenter/pengar, de hade ett liveband som spelade väldigt hög musik, när man hällde över konfetti på brudparet så hällde dem på en själv också, och så var det ju hur mycket folk som helst. Ja, en riktig fest! Nu har jag erfarit både svensk, grekiskt, indiskt och bolivianskt bröllop, något att skriva i CV-t kanske?!

RSS 2.0