Mitt 2014

Det är ingen nyhet att det här inte är en plats jag besöker särskilt ofta nu för tiden. Men jag gillar ändå årssammanfattningar. Det är fint att ha sådant sparat.

 

Året började med mycket tid framför symaskinen. Det blev sena nätter i universitetet för att få kollektionen klar. Det var så roligt med modevisningen!
 
Därefter påbörjades B-kursen med många roliga workshops. Det blev en hel del färgningsexperiment bl.a.
 
Bjöd mina modeller på tack-middag och fick se när Kulturhuvudstadsåret invigdes!
 
Och sedan var det dags för bröllop! Åkte en tripp till Växsjö och fick äran att vara med på mina vänners bröllop. Det var så fint att åter få se mina bästa bibelskole-kompisar! Och dagen efter bröllopet åt Nathalie, Mimmi och jag världens brunch och pratade i flera timmar. Mycket bra var det.
 
Annars så var det mest fokus på designprocessen, syandet, moodboards och att få uppsatserna gjorda. Men hur fint var det ändå inte att nörda in sig i sytekniker och ha alldeles för långa kafferaster med mina kära klasskompisar?!
 
Min syster, mamma och jag åkte på världens bästa resa till Malta. Det var så oerhört lyxigt att rymma från vår-slasket och skolstressen och komma till värmen och ett sådant vackert land. Så härligt att få spendera tid med familjen!
 
Mot slutet på våren var det väldigtväldigt mycket hets kring rapporten för projektet. Tiden var knapp och det var mycket som skulle göras. Mitt i allt detta höll jag på med körkortet och oj vad jag var stressad.
 
Men det gick ju bra! Tillslut blev den andra kollektionen klar och vi visade upp den på Kulturnatta. Emma, Sara och jag ville hinna färga lite innan kursen skulle ta slut och därmed vår tillgång till lokalerna </3. 
 
Sen kom sommaren och min bror tog stundent! Var så stolt. Och så hade jag världens bästa jobb, nattvakt på konfirmationslägret i Norrbyskär.
 
Samma dag som jag slutade jobba där åkte jag och hela min familj till vårt Kreta! <3 Hängde med släkt och vänner och var på stranden mest hela tiden.
 
Parkhäng i vanlig ordning och världens bästa dag i Norrbyskär med tjejerna!
 
Hade sedan utställning i Konst i Kvarn. 
 
Och sedan åkte jag till festivalen Frizon (som jag velat åka till sedan jag var 14), SÅ roligt det var!!! 
 
Blev bjuden på världens frukost! Och fick vara med om mitt livs första kräftskiva. Bästa!
 
Umgicks med Julia, tog hand om barnaktiviteterna under gemenskapshelgen i kyrkan, finaste barnen. Och så firade jag min födelsedag med goda vänner. Men framförallt firade jag nog att jag tog körkortet!! Alltså den lättnaden. 
 
Sedan började jag jobba i förskolor och i skolor som vikarie. Insåg hur mycket jag älskar att jobba med barn och har trivts med det hela hösten! Dock blev det väldigt mycket jobb och det var skönt att åka iväg en weekend med mamma till Stockholm för att se James Blunt. Mycket bra var konserten!
 
Hösten kom sent men den var fin, som alltid. Och så firade vi mamma som fyllde år!
 
Har upplevt att hela hösten har gått till jobb men några middagar med vänner har ändå hunnits med. Och så har det varit så roligt att ha en vän som har fått barn. Hur söt är hon inte?!
 
Det var ljusfestival i en förskola som jag var i rätt mycket. Så fint! Och så fick man extra mycket julkänsla under julmarknaden i Gammlia.
 
Det har som sagt var väldigt mycket jobb denna höst och jag saknade kreativiteten så jag beslöt mig för att ta ledigt lite dåochdå för att sy och måla! Väldigt värt! Och så var det avslutning på huvudstadsåret och bra utställningar på bildmuseet.
 
Avslutningsknytismiddag med bönegruppen </3. Målningar och kompisar på middag!
 
Och så kom julen med så mycket snö, och jag hade nästan glömt bort hur vackert det kan bli. Många vänner som jag saknat så kom hem under jul och det blev fika-stunder mest hela tiden. Året kommer avslutas med lata dagar framför soffan och kompis-häng. Bästa sättet att avsluta ett år!
 
 
 
Förra året hoppades jag på mycket konst och att jag ska få något grepp om vad jag ska hålla på med i framtiden. Och det måste jag säga att det verkligen har varit både mycket konst och att jag börjar hitta min väg. Så fantastiskt.
 
Planen för våren 2015 är att jag fortsätter jobba som vikarie, men hoppas ändå på små äventyr. Hösten är rätt oklar men jag önskar verkligen att jag får upptäcka en ny stad, ett nytt land och arbeta socialt. Är så himla ressugen!
 
Gott nytt år!

RSS 2.0