lite värme, tack.

Januaridagar.

Jag går mest runt och tycker illa om vintern. Fryser. Egentligen finns det inte mycket att klaga på, men kylan är för kall för mig. Dagarna är fullbokade som vanligt. Men energin är inte densamma som förut. Det orkas bara med några få, få saker att slutföra varje dag. Jag vill göra bort rapportskrivandet för p100. Utställningarna är på g. Jobb är förhoppningsvis på g. Kurserna är få men alldeles tillräckliga. Om jag inte tar allt i min takt så går jag sönder. Jag har att se fram emot ett nytapetserat och ommöblerat rum och att snartsnart få gå på bibelskola.


Oh, in my last breath, you gonna make me say your name


Har ni sett något så vackert?Mina vänner, låt mig presentera för er: Gustav Klimt. Han har målat dessa konstverk. Åh, jag smälter. Så enormt vackert, kan kolla på dem i flera timmar och upptäcka något nytt och fantastiskt. Perfektion.


Mina syskon

Vi är tre syskon.
Maria, jag och Emanuel

 

Maria är sju år äldre än mig och är den snällaste av alla. Hon tänker nog på alla andra före henne själv och köper alltid presenter till oss. Hon är konstnärlig, kreativ och som make-up artist skapar hon konst. Hon har det finaste skrattet och mest av allt älskar hon Grekland. Maria är väldigt väldigt tidsoptimist och säger man en tid åt henne kommer hon säkert minst en halvtimma försent. Sedan är hon ju också supersnygg, som ni ser. Och får då och då lite modelljobb.

Emanuel är två år yngre än mig och är den slappaste av oss. Livet är enkelt. Chips, cola, film och kvällen är räddad. Han krånglar inte till det. Emanuel är rolig och gillar att se kärleksfilmer med mig (även fast han kanske inte erkänner det). Dessutom är han duktig på att laga mat. Han står på den svagastes sida och mest av allt älskar han djur.


kallt


Mitt 2011

Mitt 2011 var fantastiskt. Det finns enormt många vackra minnen jag kommer bära med mig länge från detta år. Drömmar har gått i uppfyllelse.

 

Det var en kall och vacker vinter. Det mesta handlade för mig och Julia om Juna. Vi planerade mest hela tiden och var så taggade. Äntligen drog tjejgruppen igång och det blev bättre än jag vågat hoppats. Diskussioner startades och det var så stort att ha skapat något så betydelsefullt från grunden till slutet. Jag älskar Juna. Detta var bland det största under vårterminen. Att se något man har skapat med sin bästa vän få växa till något så vackert var så stort. 

Harris var här ett tag i början av januari och det blev en hel del fotograferingar och det var allmänt mysigt att se min syster så glad. Aline hade sitt 18-års fest och det blev dans hela natten. Även gamla högstadieklassen styrde upp en återträff-fest och det var så kul att träffa alla igen.

 
Några veckor under vårterminen var jag ledare för en dansgrupp för barnen i kyrkan och med alla andra projekt jag hade blev det en hel del att hålla koll på. Skolan, alla nationella prov var som vanligt en stressfaktor och det hela resulterade med att jag var sjuk rätt ofta. Så fort jag blev frisk blev jag sjuk igen. Och jag kommer ihåg att jag saknade Samira så mycket.

Vi dansade och dansade inför FIRE och det blev så enormt bra att jag bara vill tillbaka och få dansa framför publiken igen.

En annan väldigt stor höjdpunkt var att jag åkte till Någonting Större, lägret i Vännäs. Det var såå bra. Alla konserter och möten och framförallt gemenskapen. 

Något rätt spontant jag gjorde var att jag anmälde mig till Hamnmagasinets kreativa marknad där jag sålde tavlor jag målat ungefär veckan innan. Jag höll på att ångra mig och stanna hemma istället men tänkte att jag förlorar inget på det och det gjorde jag inte heller. Tvärtom. Jag sålde tavlor och det var så enormt stort för mig.

Som vanligt hade jag en hel del kreativa projekt på gång, sydde klänningar och var med och tävlade för K-ung.
Valborg kom och väldigt spontant hamnade fyra killar hemma hos mig (Amanda kom också förbi ett tag) och vi diskuterade djupa samtal till kl. fem på morgonen. Det var en jättefin kväll och jag hade bakat massor av cup-cakes.

Det blev dags för UF-mässa i Skellefteå och jag och Julia satsade stort på det.Vi berättade om Juna och vann även ett pris för ”den goda sakens skull”.Det var verkligen en händelserik vår!

 
Sommaren var efterlängtad och det var så himla vackert väder ute. Det fanns alltid så mycket roligt att göra och vännerna drog alltid ihop något. Det var många födelsedagsfirande som skulle firas och inflyttningsfester. Sommarkvällar i mitt hjärta. Grillkvällar, pysseldagar och en hel massa picknickar. Jag fick några beställningar och jag fortsatte måla en hel del. Jag åkte iväg över dagen till Lappis och det var fantastiskt som vanligt. En kväll så bastade några vänner och jag hos Julia. Jag åkte med mamma till konst i kvarn och fick en sån längtan efter att få ställa ut konst. 

Jag köpte mig ett nytt objektiv och det blev en hel del fotograferingar. Men det bästaste under början av sommaren var såklart Peace and Love. Jag och Julia sov ordentligt på nätterna och satsade på att se så många konserter som möjligt på dagarna. Och vi dansade, vi skrek, vi sjöng, vi levde livet. Det var så fantastiskt. Livemusik i mitt hjärta. Åh, det var så himla bra!!

 
 

Närmast i hjärtat av sommaren har jag ändå Greklandsresan. Mina ord tar slut när jag ska försöka återberätta denna resa. Jag åkte de första fem dagarna till ön Paros. Stränderna, barerna, människorna, platserna, hotellet, maten, gemenskapen. Allt var perfekt. Och när jag åkte hem till Ierapetra var det släkt och ännu fler vänner som väntade. Det var full fart och mycket som skulle hinnas med. Men jag njöt. Familjen var återigen samlade <3. Julia kom och hälsade på och vi skapade minnen för livet.

 
 
När hösten kom började jag sista året på gymnasiet. Jag hade det väldigt bra i skolan, aldrig haft det så lugnt och så lite skolstress. Jag drack te, kaffe och var med vänner i olika fik nästan hela tiden. Dessutom läste jag en hel del. Hela året har jag alltid haft någon bok läsandes. Och mina tre favoriter av de 12 jag läste under året är: Kärlekens Historia, Vindens Skugga och Simon och Ekarna. 

Något annat som tog upp ungefär hela min hösttermin var mitt målande. Mitt p100, att ställa ut tavlor tog jag tydligen på största allvar och jag målade målade målade. Och det känns helt absurt att säga att på 3,5 månad målade jag 22 tavlor. Helt sjukt. Jag hade en liten hemlig längtan sen förra året att få ha en utställning och helt plötsligt har jag haft två utställningar och planerar två till. Jag har fortfarande inte förstått hur det gick till, men det har varit så enormt roligt. Att ha projekt är bland det roligaste jag vet men detta var så mycket större än så. En dag som jag kommer komma ihåg länge är mitt 18-års dag. Det var absolut den bästa födelsedagen någonsin. Hela dagen stormade in underbara vänner och jag bara blev påmind om hur välsignad jag är att få ha så fina vänner.


 
 
Min kusin från Grekland flyttade till Sverige och det är så roligt att visa allt för honom. Min moster gifte sig och en annan händelse var att min älskade far fyllde 60 år.Jag och min mamma åkte iväg till Stockholm några dagar under mitt sista höstlov. Det var så skönt att bara åka iväg och ha det gott, lyxa till det.För min del blev framtiden en ständig orosfaktor i början av hösten. Vad ska jag göra efter gymnasiet? Vad vill jag med mitt liv? Något som verkligen var en räddningskälla för hela min höst var min böne-mys-fika-bibel-grupp (eller vad man nu ska kalla den). Att träffa vänner och prataprata, be, skratta, gråta, fika osv. har betytt något enormt. Jag har fått så mycket styrka från de träffarna. 

Något jag upptäckte var hur värdefullt och viktigt det är att få göra sådant man tycker om bara för sin egen saks skull. Hur mycket man växer i det. Och även fast det hände en hel del under 2011 som gjorde ont, mycket man ifrågasatte och tänkte att detta händer bara inte så har jag mått så mycket bättre än jag gjort på länge. Och Gud har verkligen varit med mig.

 

 

Det känns kanske lite svårt att toppa 2011, men jag hoppas och tror att 2012 har mycket att ge. Jag längtar efter att få se vart utställningarna leder mig, eller kanske att avsluta utställningarna och börja på något nytt. Jag längtar efter studenten. Att skaffa mig ett jobb för att kunna spara till att gå bibelskola som jag så länge har drömt om. Eller om det är meningen att göra något helt annat ett tag efter gymnasiet. Det kommer nog bli ett väldigt annorlunda år, mycket nytt som kommer hända. Men jag är redo!


RSS 2.0