Mitt 2012

2012 har varit blandad. Under våren hade jag mer planerat i kalendern än vad jag hade energi till. Men det är ändå otroligt hur mycket jag har hunnit med. Utställningarna har varit en sån stor glädje för mig! Studenten var efterlängatd, och det var nästan overkligt när jag stod där och visste att aldrig igen ska jag behöva gå gymnasiet. Det bästa har ju såklart varit att flytta till Götabro och lägga all tid till att leva nära Gud. 
 
 
Året började med mycket kreativitet. Hade utställning i Stadskyrkan och fick mycket berörande respons. Jag hade få kurser kvar i skolan, men min energi var så låg att det kändes stundvis som att jag skulle gå sönder. Men det blev ändå en hel del utekväller med mycket dans och jag sydde mycket, läste ju "textil och mode", vilket var en mycket bra kurs! Och så lyssnade jag på Laleh jämt.
 
Var så less på plugg, på p100-rapporten, och jag hade blandat i mig i ett drama som tog mycket energi och var alldeles för dramatiskt för mig. Jag saknade mina vänner, så jag ordnade en lyckad fika-kväll hemma hos mig. Lärde även känna massa bra människor när jag åkte lokalbuss. Bland annat två tjejer från Grekland som jag träffade en del under våren. 
 
Fredagarna var de bästa på skolan. Hängde med Julia varje dag, drack kaffe på kafeterian, målade och målade. Och var på den bästa konserten, Laleh var helt enkelt magisk. Stressade mig över jobb och p100, och startade kariären som telefonförsäljare, hehe. 
 
Hade en såå lyckad utställning på Folkets Hus. Det kändes bara helt overkligt. Mitt ansikte hamnade på en storvägg och folk köpte mina tavlor. Annars så höll jag på med alldeles för mycket för vad jag klarade av. Ville bara gråta av mitt alldeles för fullbokade kalender. "Varenda eviga dag med en förplanerad plan." skrev jag i min dagbok och drömde mig bort till friheten. Som telefonförsäljare fick man vara med om en del. Haha, aldrig igen.
 
Dansade mest hela tiden också inför FIRE, som blev fantastiskt! Och så rapportenrapporten. Skolmässigt hade jag nästan kört slut på mig själv. 
 
Sydde massvis. Började få hopp i och med att våren kom och solen sken igen. Var på konsert och hamnade i Cleos videoinspelning på Skarinska. Generellt så blev det många utekvällar med dans. Och jag bara längtade efter studenten.
 
Hade en overklig vecka under påsklovet då Antonia, från Kreta, kom och hälsade på mig. Hade planerat hela den vecka med roligheter. Oj, så bra det blev! (Men utvilad blev man inte.)
 
Träffade så många bra vänner. Och under hela våren fortsatte jag som ledare för söndagsskolan.
 
Jag var så less på ytlighet och lögner. Så trött. Så trött på skolan. Med de allra sista skoluppgifterna lämnades sakta men säkert in och jag fick min frihet tillbaka. Hade en nytapetserat rum, sydde, ritade på linnen, testade akvarell och olja och umgicks med Andreas och Sara.
 
Slutade jobba som telefonförsäljare och skrev i min dagbok "Jag tänker fira varje dag." Vilket jag faktiskt gjorde. Träffade vänner jämt. Var på Deportees-konsert, åt mat på Costas, var på bildmuseet och levde livet.
 
Fortsatte att måla akvarell. Kurserna avslutades i skolan. Jag var med Sara. Och till slut tog jag studenten. Som jag hade längtat. Det var den gladaste dagen i mitt liv!
 
Hade bästa studenten. Var så tacksam till alla som kom hem till mig för att fira mig. <3 Och dagen efter började jag mitt nya liv med att klippa håret kort!
 
Jag åkte till efterlängtade Kreta direkt efter studenten. Hälsade på Poppi i hennes studentstad Rethymnon och hade en fantastisk tid där! (Och hade på mig mest egensydda kläder.)
 
Tog det väldigt lungt i Grekland och umgicks mycket med familjen, fotade och målade en del också.
 
Fotade även analogt!
 
Och direkt efter Grekland så hade jag utställning i Konst I Kvarn, i Vindeln. Det var så roligt!! Och jag hängde en del med bästa Samira i vackra Hällnäs.
 
Sedan pysslade jag en hel del och fikade. Och ville träffa så många vänner som möjligt innan Götabro.
 
Jag överraskade Emanuel med en liten kissemisse. Och träffade vänner mest hela tiden. Och hatade att packa.
 
Så kul att träffa så många människor!
 
OCH SÅ FLYTTADE JAG TILL GÖTABRO!!! Var så nervös och taggad innan!! Och det var ju det bästa jag någonsin skulle kunna tänka mig göra efter gymnasiet. Åh, vilken glädje att hamna så rätt! Spenderade dagarna med bibelfördjupning och bra möten. Det var underbart att inte behöva använda kalender och kunna ta dagen som den kommer. Var så tacksam till att kunna ha tid för allt jag ville göra. Fotade inte så mycket, men detta är avlutningsfesten för Ichtysarna, som var väldigt lyckad.
 
Hösten kom och en i klassen döpte sig. Jag spenderade helgerna med brevskrivning, promenader, målande och internathäng och kände mig så rik att få leva ett så bra liv. Var så förälskad i folkhögskolelivet. Tog mig till Stockholm över dagen (tänk att man kan göra sådant när man bor i södra Sverige!) och hälsade på min saknadesaknade Julia. Mycket bra dag där!
 
Var så nöjd med Götabro!! Bästa bibelskolan. <3 En kväll samlade vi ihop 10500 kr till House of Gloria och jag följde med och lämnade pengarna. Jag saknade såklart Umeå, min familj. Och jag som trodde att höstlovet 2011 skulle vara mitt sista höstlov, så blev det inte, med mycket glädje spenderade jag mitt höstlov i Umeå.
 
Träffade efterlängtade vänner, med mest umgicks jag med familjen. Och njöt av att vara hemma. Mitt vackra norrland.
 
Vi åkte på praktik till vackra Göteborg och blev så inspirerad av så bra människor! Vi ordnade en överraskningsfest till Erik och fick även vårt första Götabropar!
 
Oj vad vintern är vacker på Götabro! Vaknade till fantastiska mornar. Skrev och fick många brev och så var det en del redovisningar i skolan. 
 
Hade en så fin julavslutning på Götabro, och där har ni även min kära rumskompis Hanna, som har stått ut med mig då jag pratar om bröllop sent på nätterna. Jag och Stina åkte tog upp till Umeå och har haft ett mycket bra lov här. Firade i vanlig ordning lilla julafton och även fikade på Nk med Julia. Och hade en lugn och mysig julafton hemma med familjen.
 
 
2013 blir ett spännande år med mycket resande. Ska ju till Indien, och hoppas såklart att det blir det bästa jag gjort. Och under sommarlovet är det planerat ett tågluff i Europa med mina närmaste vänner. Mycket äventyr.  Vi ser vad som händer under hösten, hoppas att jag får ett bra jobb och spara till fler äventyr. Och sen är det bara drömmarna som får leda.
 
Gud välsigna er och 2013!

magiska morgnar


Älskade Götabro.

Överraskningsfest

Vi anordnade en födelsedagsfest till Erik, han fyller år den 23 december och har aldrig fått fira sin födelsedag eftersom den är så nära julafton. Så vi överraskade honom med ett kalas som hade temat: sommar! 
Och här ser man hur glad han blev!
Han och Julia är förresten vårt första Götabro-par! :)

Sjukt snygg tårta hade de fixat!
Kvällen bestod av mat, tårta, lekar och dansdansdans. Roligt hade vi!

puderrosa vinterrosor


och så vaknar man upp till det här

Det är rätt magiska mornar man får vakna till
Och här har vi Stina!
Nathalie!
Lånade ut kameran till Stina och hon fotade en del. Bl.a. Elina!
Blir som ett litet barn varje gång jag får brev!

Glada Mimmi
Och här har jag och Elin redovisning om "omsorgen om de minsta"
Det är nästintill alltid man får höra pianoklingande
Edvin och Mattias

hunden och jag

 
 

göteborg

Hade fantastiska dagar i vackra göteborg förra veckan! Vi fick träffa så många inspirerande människor som berättade om hur Gud förvandlat deras liv. Hur de kommit ut ur drogmissbruk osv. Vi fick se så många engagerande arbeten för utsatta människor i samhället. Brinnande människor som har satt andra före sig själva.
 
 
"Jag var hungrig och ni gav mig att äta, jag var törstig och ni gav mig att dricka, jag var hemlös och ni tog hand om mig, jag var naken och ni gav mig kläder, jag var sjuk och ni såg till mig, jag satt i fängelse och ni besökte mig.’ Då kommer de rättfärdiga att fråga: ’Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig mat, eller törstig och gav dig att dricka? När såg vi dig hemlös och tog hand om dig eller naken och gav dig kläder? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och besökte dig?’Kungen skall svara dem: ’Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig.’"
Matt 25:35-40
 

bror.


RSS 2.0