Saknar sådär, jättemycket


Åh.


Vad är kärlek?”Kärleken är tålmodig och god.
Kärleken är inte stridslysten,
inte skrytsam och inte uppblåst.
Den är inte utmanande,
inte självisk,
den brusar inte upp,
den vill ingen något ont.
Den finner ingen glädje i orätten
men gläds med sanningen.
Allt bär den,
allt tror den,
allt hoppas den,
allt uthärdar den.
Kärleken upphör aldrig.”

-Första Korinthierbrevet 13:4-8


Skatten

 

”Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara.”
-Matt 6:21


Helt fantastiskt

Jag städar. Noggrant sopar jag golvet och koncentrationen på städningen är total. Plötsligt hör jag min ringsignal från mobiltelefonen ringa, ringsignalen som jag borde ha bytt ut för länge sedan. Jag springer ner till mitt rum och undrar om jag kommer hinna ta samtalen. Jag ser att det är en nära vän till mig som jag inte brukar tala så ofta i telefon med. Jag blir glad och svarar. Han berättar att han tänkte på mig och kände att han ville be för mig. Jag sätter mig på min säng i mitt alldeles knäpptysta rum och blundar medan han, flera flera, alldeles för många mil ifrån mig ber. Min vän bara öser med kommentarer om hur älskad jag är och hur Gud har kontroll över allt. Jag bara ler och tar emot all kärlek.

Liksom tack, det var ju härligt.


Grattis min bror!Min älskade bror, Emanuel fyller 16 år idag.

Han är den person jag lekte med mest när jag var liten, vi hade alltid så kul tillsammans och ojojoj vad mycket han fick stå ut med två storasystrar!
Emanuel har vuxit upp och blivit en stilig ung man, han är sedan flera år tillbaka både starkare och längre än mig, vilket var svårt att acceptera. Min lilla guldgosse. Han har de blåaste ögonen och de längstste ögonfransarna, och tro mig, den blicken, den blicken kan krossa hjärtan men även få hjärtan att smälta.
Han är den mest tekniska i vår familj, och varje gång något har gått sönder, eller man ska installera något och allt vad det heter, är det han som fixar det.
Emanuel tycker att jag är en hippie men ändå är det mig han frågar om hur hans kläder ser ut och hur han borde matcha dem på bästa sätt. Vilket för den delen händer oftare och oftare numera (draggen, draggen, allt är ditt fel).
Min bror är den största djurälskaren jag känner, eller den största kattälskaren jag känner rättare sagt. Han är duktig på att laga mat och är en riktigt soft ung grabb. En riktig stekare är han. När han blir stor ska han bli kock (men ingen ”lodis-kock” som han själv uttrycker det), bo i ett stort lyxigt hus och ha massor med katter. (Och inom parantes måste jag lägga till att han har lovat mig att om han blir kock så ska han laga mat till mitt bröllop. Wonderful tänker jag. Då var det fixat och klart.)
Ibland blir jag så sur på honom att jag kan skrika åt honom flera timmar, han har nämligen en begåvning att gå mig på nerverna.Men visst är det tur att jag känner han lite bättre än så. Jag vet att han har ett hjärta av guld och bryr sig om andra. Han är den som försvarar de svaga, vill lite blygsamt vara med i de djupa samtalen och vill alltid skämma bort och köpa det dyraste och bästaste till hans flickvän.

Grattis bästaste bror, all kärlek!


Till min vän Alice

Till min vän Alice målade jag denna tavla. Hon följer sin stora dröm och åker till Afrika idag. Och jag är grymt stolt över henne. Den tjejen är modig. Och visst är jag lite avundsjuk, hade gärna velat hänga med. Men allt har sin tid, eller hur?


vind
oktober
Det ska jag komma ihåg, det finns en dag i veckan till mig


"Det finns två dagar i veckan som vi aldrig behöver oroa oss för- två dagar fria från bekymmer och rädsla. Den ena av dessa dagar är Gårdagen. Gårdagen med sina åtaganden, smärtor och misstag har nu passerat och står inte längre under min kontroll. Gårdagen var min- nu är den Guds.Den andra dagen är Morgondagen.Morgondagen, med alla sina möjligheter och löfte, sina bördor och orosmoln är lika långt bortom min kontroll som sin döda syster, Gårdagen. Morgondagen är Guds dag, som ska bli min. Det blir bara en dag kvar till mig i veckan. Det är Idag. Att uthärda det som väntar just Idag är inte oöverstigligt. Varje kvinna kan bära dagens bördor, varje man kan motstå dagens frestelser. Det är bara när vi frivilligt lägger på bördorna från Gårdagen och Morgondagen som vi går sönder. Sådana evighetsbördor kan bara Gud bära.

Det är inte upplevelserna Idag som knäcker oss. Det är ångesten över vad som hände under gårdagen och oron inför vad som ska hända under Morgondagen. Men dessa är Guds dagar- så lämna dem till honom."

-Från "Alltid älskad"


"Överlåt det förflutna
åt Guds barmhärtighet,
nuet åt Guds kärlek
och framtiden åt Guds beskydd"

-Augustinus


Idag har jag


pic: Alice

Idag har jag:

Haft grekiska.
Skrivit prov i idé och kultur historia.
Haft möte på Hamnmagasinet.
Gått till banken.
Fixat personlig handledare.
Städat.
Haft möte i Stadskyrkan.
Målat klart en tavla.
Hängt upp ljusslingor.

Och nu säger jag God Natt.


SeattleJag målar målar målar mest hela tiden känns det som. Dock får jag inte visa något på denna blogg förrän jag har bestämt saker och ting. Men denna var inte till projektet, utan en födelsedagspresent till Simon!

Åh, jag hoppas verkligen att inspirationen håller i sig ett bra tag till och att glädjen för målandet inte försvinner på grund av stress eller annat sådant.


Lördag

Och höstdagarna fortsätter.

Med läsning, p-100, rutiga kjolar, höstförkylningar, mysiga bönekvällar, nya höstskor, blåbärsgröt till frukost, höstlöv på marken, prov efter prov, vänner som fyller år, målandet i högstaste hugg, kantarellsoppa med nybakt bröd. Ja, ni vet, det vanliga.

Idag borde mycket fixas och göras. Men jag tar det i min egen takt och ignorerar det mesta. Med pyjamasen fortfarande på ska jag måla.


Han som kan skydda er från fall

"Han som kan skydda er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria, jublande, den ende Guden som har räddat oss genom vår herre Jesus Kristus, hans är härligheten, storheten, styrkan och makten, före all tids början, nu och i all evighet, amen."

-Judasbrevet:24-25

Oktobersolen

Höstdagar.

Idag är det Kanelbullens dag och jag smaskade i mig en stor pärlsockrig kanelbulle medan jag läste ”En dag”. Sitter vid photoshop och överredigerar bilder (och längtar efter att få fotografera analogt) istället för att sitta med Naturkunskapsboken i handen.
Imorgon är det prov. Det var länge sedan sist och jag ska hitta koncentrationen (kanske någon gång efter middagen?) och plugga. Klockan är bara 16:35 än, hittills har jag fått i mig två stora koppar kaffe. Och jag bara undrar, när blev man en sån som behöver dricka kaffe för att hålla sig vaken och koncentrerad? Tre koppar per dag. Det kan väl ändå inte vara hälsosamt?

Nä, mindre kaffe och mera te. (Men ikväll måste jag faktiskt hålla mig vaken..)


HelgenHelgen har varit bra. Under fredagen blev det filmkväll med massor av människor, gapskratt liggandes på en madrass. Timmarna innan spenderades med Gabriella på stans mysigaste fik. Under lördagen fyllde pappa år och det firades med sång, tårta och mycket folk. Det var en väldigt fin dag med höstsolen på vår sida och det blev en joggingtur med fin-kusinen och vovven såklart. Idag har jag vandrat från ena kyrkan till den andra. Söndagsskolefröken med Pauline på förmiddagen och sedan Christ For People med Daniel och Linnéa. Efter det var det naturkunskapen som stod i tur. Plugg i massor och nu vet jag mycket mer än vad jag visste förut. Det var då tur.


Maria & HarrisKristallklart hav.
Solkysst hud.
Sårbara hjärtan.
Finkornig sand.
Flätade fingrar.

Maria & Harris


Din dag

Grattis världens bästaste pappa på din 60-års dag!
All kärlek!


RSS 2.0