grönt

 


Simon och EkarnaEn av de bästa böckerna jag läst iår var Simon och ekarna, som jag läste nu under december. (Filmen är oerhört fin, men boken gör den fullkomlig.) Det är en så fantastiskt berättelse men det bästa är att det är enormt välskriven och annorlunda. Här är några av mina favoritcitat från boken:

"Han gick rakt på en gatflicka, stannade, såg in i det vita ansiktet med den röda munnen, sminkad till ett sår av förtvivlan, försökte tränga in i hennes ögon, i den kunskap hon hade när hon fullföljde sitt öde, som var att gå till botten, sjunka mot djupen där skammen, miljonstadens skam som hon var bärare av, skulle utplåna henne."

"Han var verklig. Som Karin alltid varit, tänkte han. Det var sorgen som gjort henne verklig, att hon var modig nog att aldrig söka efter ord som skulle befria henne. Hon hade alltid vetat att livet inte skulle förklaras, bara levas. Uthärdas.""Hon gick in i Simons gamla pojkrum, kände att allt här var genomträngt av honom och hennes knän skakade så hon måste sätta sig på sängen."

"De kom nerför trappan hand i hand och de sade nästan inte ett ord på hela kvällen och det var svårt att se på dem för de var så nakna, avklädda ända in på själen. Bara Karin vågade en Lång blick på Simon och den sade henne vad hon redan visste, att nu hade hon förlorat honom och att nu var han lycklig."


"Karin snackade inte så mycket. Hon visste att det viktigaste i livet inte gick att snacka om."


"Efter en stund började Klara berätta om sina studier och blicken lämnade ensamheten och mötte honom igen, hon glömde att vara rädd och Simon tänkte, att herregud, hon är ju vacker."


"-Jag tänkte mycket på folksagorna, sade Klara, hur de berättar om en massa svåra känslor som barn har, men inte får lov att ha och aldrig prata om. Du vet, grymma fantasier och våld och sånt där.Simons hjärta slog hårt nu, flickan gav honom en bit av den sanning som skulle göra honom friare, men hon förstod det inte, bara fortsatte.""Nej, han skulle glömma alltsammans, det var lätt för det fanns ingenting att glömma.Ändå var hans sista tanke innan han somnade att tillsammans med henne var han hos sig själv."


Julaftonmorgonpromenad
Skolföreställning och fikmys

Det var en fantastisk avslutningsdag i torsdags. Skolföreställningen var som vanligt galet bra och sedan blev det traditionell fikmys med finaste Julia. Deras fransk kolatårta är bland det godaste jag ätit! Och på kvällen blev det lyxmiddag på Costas med mina kära medarbetare från Stadskyrkan. Underbar dag!


tro

 

Lilla julafton
Firade lilla julafton med mina kära tjejor. Riktigt mysigt i världens finaste lägenhet. Och vi hade så mycket att prata om så att vi nästan bara pratade i mun på varann. En fin kväll har det varit. Men även en fin dag. En väldigt fin dag.


Julgård på midgårdDet är ju knappt vinter. Och det mesta känns jobbigt och tungt och drygt just nu. Måste plugga KuHi som vi har prov i imorgon och Nk som borde ha lämnats in idag. Och så är det massa annat man borde bestämma och fixa och göra. Men det var Julgård på Midgård idag och det var jätteroligt.


Underbar Vernissage på HamnmagasinetLite bilder från Vernissagen. Tänk att jag haft Vernissage, hehe.. Ganska crazy. Men det var kul!! Överväldigande och för stort och åh så underbart. Tack alla fina.

(För fler bilder klicka här.)


Novemberdagar i Stockholm
Jonathan Johansson
SnöstormIdag var det snöstorm ute och jag hade på mig en av mina favoritkjolar.


Ugglor

I strukturens harmoni,
den abstrakta kroppen sover.
Med mörka moln i noggranna händer.
Förvirrande ögon möter livet,
då solens strålar lyser igenom jordelivet.
”Rektangulära blommor”
uttrycker dina ord.
Jag ser mig runtom och möter
ögon som söker lösenord.
Du säger att strukturens
harmoni är inte längre här,
och jag svarar dig att livet
är med än bara sådär.

(Idag var jag på min egen vernissage och det var rätt märkligt. Det var stort (för stort) och jag kände mig hedrad och glad. Dessutom sålde jag tavlor. Bland annat denna.)


Vernissage på torsdag kl.18.00Alltså, detta är ju galet!! Så underbart roligt! Jag är så taggad och glad. Idag hängde jag upp mina tavlor på  mysigaste Hamnmagasinets väggar. Och nu på torsdag har jag vernissage. Så kom gärna förbi! :)

http://blogg.vk.se/designverkstan
http://www.ungdomenshus.nu/

http://liontakiart.blogg.se/


illustrationinspiration


kolla in: http://www.sarasingh.com/

Så himla himla snyggt! Vi håller lite på med modeteckning på textil och mode och jag har fått så mycket illustrationinspiration! Att måla med akvarell och sedan fylla i med tusch. Blev så taggad att jag köpte mig akvarellfärger, lite oväntat kanske då jag håller oftast på att måla med akryl och de är typ helt tvärtom. Men det  blir spännande! Denna kväll ska dock spenderas med NK-plugg. Miljö-prov på onsdag. Villintevillinte. Dock finns det något mycket roligt att se framemot för imorgon!
Underbart!


I've come to know that memories were the best things you ever had
Saknar saknar, så enormt.


Ordlek och akvarellförsökHimlars vyer i svart.
Pressande händer,
mot hjärtats alla länder.
Med slutna ögon lyser stjärnor
innanför alla dina hjärnor.
Oron klingar i trumhinnan,
rädslans ljud under timman.
För morgondagens framtid,
som inte är din frid.
Att skuggornas process
får äga alla dina sinnen,
och därmed härska
över alla dina minnen.


RSS 2.0